Tészta: 5 tojás
5 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaópor
fél csomag sütőpor
Krém: 3 egész tojás
3 evőkanál keserű kakaópor
20 dkg porcukor
5 dkg étcsokoládé
25 dkg Rama
Díszítésnek: 3 dl habtejszín,
vagy 2 csomag Dr. Oetker tejszínhabpor és 3 dl tej
csokireszelék
5 tojássárgáját kikeverünk 5 evőkanál cukorral. Majd hozzáadjuk a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Összedolgozzuk. 24 cm-es tortasütőben 180 fokon készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet: 3 egész tojást, 3 evőkanál kakaót, 5 dkg étcsokoládét és 20 dkg porcukrot kikeverünk, majd gőz fölött sűrű krémmé főzzük. /kb 20 perc/ Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, jól kidolgozzuk. A torta tetejére tesszük a krémet. Majd behűtjük. Végül tejszínhabbal bevonjuk a tortát és csokireszelékkel díszítjük.
1. Egy közepes tortaformát kibélelek sütőpapírral. 2. A meghámozott almákat cikkekre vágom, és a forma aljára helyezem. 3. A tészta hozzávalóit fakanállal csomómentesre kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGesztenye + keksz + rum+ tej ==> tortaforma aljába nyomkodni. puding + cukor + tej ==> sűrűre főzzük . Ha langyos a kihabosított margarinhoz keverjük . Felét a gesztenyés alap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként négyfelé vágjuk a három csomagnyi kekszet. Lábasban felmelegítjük a vajat a tejjel és a kakaóval,majd jól összekeverjük a darabolt tallérokkal. A krémet kétfelé vesszük....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű