1 fej kelkáposzta
3-4 db burgonya
15 dkg császárhús
2 pár virsli
3-4 gerezd fokhagyma
só
bors
majoranna
kömény
liszt
paprika
olaj
Egy lábasban felteszem a vizet, befűszerezem, sóval, borssal, majorannával, köménnyel és beleteszem a zúzott fokhagymát. Amíg felforr a víz csíkokra vágom a kelkáposztát, és felkockázom a burgonyát. Ha felforrt a víz, belerakom a kelt, a burgonyát és a kockára vágott főtt császárhúst. Ha félig puha a kel, hozzáadom a virslit. Majd készítek egy paprikás rántást és besűrítem a kelkáposztát. Ha nincs otthon virsli, szoktam mellé párizsit rántani, nagyon finom feltétnek.
A megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót olajon megpároljuk (ha kell egy pici vizet öntünk alá), hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, megsózzuk. Amikor puha megszórjuk liszttel és hideg vízzel felengedjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-40 dkg lencsét előző este beáztatni, -másnap tiszta vízben feltenni főni, babérlevél, só, vegeta bele, -Rántás: zsiradék, liszt, sötétre, diónyi vöröshagyma, pirospaprika, víz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főzelékfélék bevezetését burgonyával kezdjük. A burgonya semleges ízű, könnyen emészthető, tápláló főzelékalap. A kockákra vágott krumplit annyi sós vízbe tesszük fel főni, hogy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű