1/2 kg meggy
cukor
fahéj
szegfűszeg
vanília
citromlé
tejszín
étkezési keményítő
A kimagozott meggyet felteszem főzni hideg vízben. Ízesítem fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, kevés cukorral és citromlével. Pár percig főzöm, majd behabarom keményítőliszttel elkevert tejszínnel. Krémes, selymes levest kapok a keményítőlisztnek köszönhetően. Jól behűtöm. Kitűnő a nyári forróságban.
A citromok héját zöldségpucolóval lehámozzuk, félreteszünk belőle 1 teáskanálnyit keskeny csíkokra felszeletelve. A citromról lehámozzuk a fehér héját, hogy csak a húsa maradjon m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport és a cukrot összekeverjük, és jó sűrű pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk, és megálljuk, hogy kóstolás címén ne nyalakodjuk el a felét. A sütőt 160 fokra előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtököt félbevágjuk, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon megsütjük. Ha megsült, a héját lehúzzuk, és vajon megpároljuk. Fűszerezzük, és megszórjuk liszttel. Felenge...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA vajból, tejből, lisztből besamelt készítünk. Beletesszük a sajtkrémet, a tormát, sóval ízesítjük (ízlés szerint). A sonka szeleteket betöltjük, feltekerjük. Sorba rakjuk, lefé...
Elkészítési idő: 75 perc / előké Nehézség: Közepes