menu

Családireceptkönyv.hu

Édesnagyi sajtospogácsa


Írta:

Elk. idő: félóra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2x30 dkg liszt
2x15 dkg vaj (25+5 dkg)
2x15 dkg sajt

2x2 tojássárgája
1-1,5 dl tej
Fél élesztő

Elkészítés:


A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral és a sóval.
A tésztát összegyúrjuk, majd a tetejét 5 dkg vajjal megkenjük, Utána 3-szor hajtogatjuk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét lehet tojással kenni és sajttal szórni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos Roló, Edina kedvence
Sajtos Roló, Edina kedvence

Felolvasztjuk a leveles tésztát, közben a fóliából 10-20 db hengert formálunk. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, 2 cm csíkokra vágjuk. Ezeket 2-3 mm-es takarással a fólia hengerek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Gyors hacsapuri
Gyors hacsapuri

A felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
sajtroló
sajtroló

1 csomag bolti leveles tésztát téglalap alakúra és vékonyra kinyújtunk. Tojással az egészet lekenjük, 1 cm széles csíkokra vágjuk, majd fakanál nyélre feltekerjük. 20 percet pihent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Spenótos- rikottás napraforgó
Spenótos- rikottás napraforgó

Kiengedem a spenótot, és a leveles tésztát is kiveszem a hűtőből. A spenótot felforralom, és 10 percig főzöm, majd teljesen kihűtöm. Hozzáadom a ricottát, a reszelt parmezán sajtot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk