-50 dkg szárazbab
-1 fej hagyma
-15 dkg császárszalonna
- olaj,
- pirospaprika
-só
-bors
-4 db nagy krumpli
A babot (én fehér babból készítem) előző este beáztatom. .A hagymát megdinsztelem az olajban hozzáadom az apróra vágott császárszalonnát felöntöm vízzel és puhára főzöm.
A krumplit meghámozom négybe vágom és ezzel is jól összefőzöm.
A krumplit megmossuk, megpucoljuk és tetszés szerint összevágjuk. Beöntjük egy közepes lábosba, meghintjük a csemege paprikával, sóval, borssal, betesszük a babérleveleket, majd fe...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd addig mossuk, míg a víz ki nem tisztul rajta A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük. Ha üvegessé vált a hagyma, só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megmossuk, konyhai törlővel leszárogatjuk és alufóliába csomagoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. (A sárgarépa és a krumpli hamarabb elkés...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A megtisztított spenótot daráld le vagy turmixold össze. Ha mirelitből főzöd, engedd fel. Készíts világos rántást, tehát hevíts olajat, tedd bele a lisztet, és kis l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű