menu

Családireceptkönyv.hu

Babgulyás krumplival


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-50 dkg szárazbab
-1 fej hagyma
-15 dkg császárszalonna
- olaj,
- pirospaprika
-só
-bors
-4 db nagy krumpli

Elkészítés:


A babot (én fehér babból készítem) előző este beáztatom. .A hagymát megdinsztelem az olajban hozzáadom az apróra vágott császárszalonnát felöntöm vízzel és puhára főzöm.

A krumplit meghámozom négybe vágom és ezzel is jól összefőzöm.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Niki
Krumplifőzelék
Krumplifőzelék

A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd addig mossuk, míg a víz ki nem tisztul rajta. A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük. Ha üvegessé vált a hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsebe Anna
Sóska
Sóska

A mirelit sóskát kevés olajon felolvasztjuk, majd hozzáadunk 6-7 ek. cukrot. 1 púpozott ek. lisztet kevés tejjel és a tejföllel simára és folyósra keverjük, A sóskához öntjük, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös zöldbabfőzelék rántott párizsi
Tejfölös zöldbabfőzelék rántott párizsi

A megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Anita
ZÖLDBORSÓFÖZELÉK TÜKÖRTOJÁSSAL
ZÖLDBORSÓFÖZELÉK TÜKÖRTOJÁSSAL

A zöldborsót főni tesszük, annyi vizzel amennyi csak ellepi. Amikor puha,akkor hozzatesszük a margarint, es elkeverjük ameddig elolvad. A lisztet a tejjel csomomentesre keverjük,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk