- 2 db csirkemell
- 4 db sárgarépa
-1 db fehérrépa
- 5 dkg zeller,
- 1 zöldpaprika,
- fej hagyma,
- olaj
-3 tojás
- 200 ml tejszín
- pirospaprika
-bors
-lestyán(ízlés szerint)
-(lehet bármilyen zöldséget beletenni)
Az apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem,beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem pirospaprikával,beleteszem a kockára vágott csirkemellet ,paprikát, és felöntöm 2-2,5 l vízzel, fűszerezem és puhára főzöm.
A lestyánt apróra vágom és azt is beleteszem.
Egy nagyobb tányérba a tojássárgákat csomómentesre kavarom a tejszínnel és hozzáöntök 2 merőkanálnyi forró levest folytonosan kavargatva ezután beleöntöm a még forrásban lévő levesbe, hagyom forrjon fel és leveszem a tűzhelyről
Tárkonyecettel , ecettel, savanyú káposzta levével vagy citromlével enyhén savanyítom .
Lehet rizset is tenni bele,én mindig másképp főzöm :)
A hagymát felkockázzuk ès megpirítjuk. Belekeverjük a paprikát, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a felkockázott húst, fűszerezzük ès beletörjük a fokhagymát. Félig puhára pároljuk a...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűForrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Adjuk hozzá a borsót, öntsük fel az alaplével, és főzzük 10-12 percig. Adjunk a leveshez...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűNégy adag madártejhez fél liter tejet felteszünk alacsony lángon a tűzhelyre melegedni. Közben három tojást kettéválasztunk, a fehérjéből kemény habot készítünk és hozzáadunk egy p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát az olajon megpároljuk, kis idő múlva a répát és a nádcukrot is hozzáadjuk. Jól átforgatjuk, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a leheletnyi fehérborsot és egy kis sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű