menu

Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós krinolin gombaszósszal !


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 4 db krinolin
- 20 dkg juhtúró (vagy sajt)
- 8 vékony szelet császárszalonna
A szószhoz:
- 4 db gomba
- 1 hagyma
- 1 kiskanál ételkeményítő vagy liszt
- 100 ml tejszín
- petrezselyemzőldje
- citromlé
- olaj
- só
- bors

Elkészítés:


A krinolinkon zsebet vágok és megtöltöm juhtúróval vagy sajttal és becsavarom 2 szelet császárszalonnába.
Egy tepsit kiolajazok belehelyezem a töltött krinolinokat és előmelegített sütőben lassú tűznél megsütöm (ha túl nagy a tűz kihasadnak)

A gombát ,hagymát megpucolom és apróra vágom.
A hagymát az olajon megdinsztelem beleteszem a gombát és puhára főzöm kicsi vízzel,ezután beleteszem a tejföllel elsodort keményítőt ,az apróra vágott petrezselymet sózom borsozom kis citromlevet csöppentek bele és összefőzöm.
Kifőtt tésztával vagy rizzsl tálalom.

Juhtúrós krinolin gombaszósszal !

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemell bakonyi módra készített gombával,burgonyá
Csirkemell bakonyi módra készített gombával,burgonyá

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Gombás melegszendvics krém
Gombás melegszendvics krém

A vajat felolvasztom, rászórom a lisztet, majd fokozatasan, folyamatos keverés mellett felöntöm a tejjel. Sózom, borsozom, mehet bele a szerecsendió és a pirospaprika.Elkeverem é...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bianka
Gombás melegszendvicskrém
Gombás melegszendvicskrém

A gombákat megpocoljuk, majd ledaráljuk. A ledarált gombákat összekeverjük a fent említett hozzávalókkal. Vajjal megkenjük a kenyeret, rákenjük a gombás krémet, majd sajttal megsz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gombás-zöldborsós galuska - OK
Gombás-zöldborsós galuska - OK

1. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. 2. A friss gombát száraz ruhával töröljük tisztára, szeleteljük fel. 3. Készítsük el a nokedlit. Tartsuk meleg helyen....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk