-30 dkg medvehagyma
- 2 db puha vaj (50 dkg )
- ízlés szerint só,bors
A medvehagymát megpucolom ,megmosom , apróra turmixolom és összevegyítem a jó puha vajjal ,fűszerezem jól kikavarom majd formákba rakom (jégkocka,tojásformába kerültek ma ,ez újítás volt mostanig nyomózsákkal csókokat csináltam sütőpapírral kibélelt tálcákba és úgy fagyasztottam le de így praktikusabb)és a fagyra teszem addig míg megfagy ,mikor megfagyott kiszedem a formákból műanyag zacskókban vagy műanyag dobozba a fagyasztóba tárolom....szószokban,mártásokban levesekben sőt sült húsokra is használom.
A félbevágott padlizsánokat 180 C-on légkeverés nélkül kb. 45 -50 perc alatt átsütöm. Amíg sül a padlizsán, a lila hagymát finomra vágom, a fokhagymát áttöröm. A megsült padlizsá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bazsalikom leveleket megmosom, kicentrifugázom. Beleteszem az aprítóba, hozzáteszek kevés sót, borsot, olívaolajat. Üvegekbe teszem, néhány hétig hűtőben is eláll. Ha tovább ak...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejfölt kikeverem csipetnyi sóval, cukorral, mustárral, kevés borssal (majonéz ízesítés). Hozzákeverem a majonézt, megkóstolom. Ezután teszem bele a vegetát, az apróra vágott újh...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés Ha van turmixgépem... ...akkor rém egyszerű a dolgom: belezuttyantok ½ -½ arányban tahinit, csicseriborsót, 1-2 csipet fűszert, a fokhagymát meg a citromlevet, majd meg...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű