- 15 dkg csontvelő
- 25 dkg vaj
- 5 tojás
- 50 dkg prézli
- 15 dkg liszt
- só
- bors
- kis szerecsendió
- 2 kiskanál delikát
- 1 jó nagy csokor petrezselyemzöldje
A velőt kikaparom és kiolvasztom mint a zsírt,leszűröm és kicsit hagyom hűlni.
Közben a petrezselyemzöldet apróra vágom.
Mikor a velő már nem forró beleteszem a vajat és jól kikavarom,ezután beleteszem a tojásokat,petrezselyemzöldet,fűszereket,prézlit és lisztet.
Jól összedolgozom apró gombócokat formálok és forró levesben kifőzöm .(én mindig egyet kipróbálok,ha túl lágy még teszek bele lisztet)
Ebből az adagból ma 174 db gombócot készítettem tálcára tettem és a fagyasztóba ,holnap kiveszem és adagonként műanyag zacskókban visszateszem a fagyasztóba .Mikor használni akarom este kiveszem a fagyasztóból ,hogy magától engedjen ki és tálalás előtt belefőzöm a levesbe(tehát a fagyasztóba nyersen kerülnek )
1. A tojásokat jól felverjük, és beletesszük az összes hozzávalót. 2. Jól kikeverjük és azonnal forró lobogó enyhén sós vízben kanállal galuskákat szaggatunk. ha megvagyunk vel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézhttps://www.nosalty.hu/recept/kukoricadaras-galuska
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKisebb tálban összegyúrjuk a hozzávalókat. Mikor a kemény tészta összeállt, jól átgyurkáljuk, lelapítjuk, és 4 részre vágjuk. Alul-felül meglisztezzük. A kis tész...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű50 dkg darált hús, 1 kis fej hagyma kockára vágva kevés zsiradékon pirítva, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek zsemlemorzsa, 1 tojás, só bors, egy csipet pirospaprika. Összegyúrtam, gombóco...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű