-3 közepes padlizsán
- 1 tojássárgája
-1 evőkanál mustár
- só
- bors
-1 hagyma
-150 ml olaj
-1 kiskanál citromlé
-fokhagyma (én nem teszek bele)
A padlizsánt a villanykályha tetején egy régi serpenyőben jó puhára sütöm mindenik oldalára megfordítva.(otthon Erdélyben parázson sütöttem)
Közben elkészítem a majonézt a tojás sárgáját elkavarom a mustárral, közben kis adagokban hozzáadom a az olajat és citromlevet.
A sült padlizsán héját lehúzom, a húsát keverőedénybe teszem hozzáadom az apróra vágott hagymát és kézi mixerrel simára turmixolom majd hozzáadom az előzőleg kikevert majonézt Ízlés szerint sózom borsozom .
1-2 óráig a hűtőszekrényben érlelem. Pirítósra kenve kiváló előételnek vagy reggelinek.
Fogj egy éles kést és aprítsd gyufaszál vastagságúra a zellert, miután megpucoltad. Ez talán a legnagyobb kihívás, amivel meg kell küzdened ennek az előételnek elkészítése közben....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPalacsinta 1. variáció: A tojást gépi habverővel felverjük, belekeverjük a krémet, kicsit sózhatjuk is. Majd közepes tűzön kisütjük egy olajsprayvel spriccelt serpenyőben. Pala...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásokat feltesszük főni. Fontos, hogy hideg vízben induljon a főzés, így nem lesz a tojás sárgájának a külső része zöld. Kb. 15 percig forraljuk, utána hideg vízzel öblítsük l...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy sütőpapírt kicsit olajozzunk meg, tegyük félre. A spenótot mossuk meg, szedjük le a szárát, és tegyük egy tálba, utána keverjük hozzá a zs...
Elkészítési idő: 15+25 perc Nehézség: Könnyű