menu

Családireceptkönyv.hu

Almaleves


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg alma
0,5 l víz
1 dl főző tejszín
1 tasak vaníliás pudingpor
1 kis db egész fahéj
1 ek. cukor

Elkészítés:


Az almát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A vízben felrakjuk főni, a cukorral és a fahéjjal. Miután majdnem megfőtt az alma, belehabarjuk a tejszínes pudingport. Készre főzzük!

Trükkök, tippek, praktikák:


Habaráskor vegyük le a főtt almát a tűzhelyről, úgy keverjük össze. Hidegen a legfinomabb!

Almaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas koszorú
Fahéjas koszorú

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaloncukor
Szaloncukor

dermeszteni csokival bevon

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás lepény
Almás lepény

A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, összegyúrjuk a vajjal, tojássárgájával, cukorral és annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát a hűtőbe tesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. A maradék tejet felforra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk