menu

Családireceptkönyv.hu

Szegedi Mónika receptjei
család receptkönyve


https://csaladireceptkonyv.hu/szegedi-monika-receptjei
Családtagok: Avatar Szegedi Mónika
Legújabb receptek
Avatar Juhtúrós sztrapacska
Juhtúrós sztrapacska

A burgonyát meghámozzuk és finomra lereszeljük. Hozzáadunk egy csipet sót, állni hagyjuk 10 percig, majd kinyomkodjuk a levét. A kinyomkodott burgonyát összekeverjük a toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós kuglóf
Túrós kuglóf

Először elkészítjük a túrós tölteléket, ehhez alaposan összekeverjük a hozzávalókat. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nagytarcsai diósbatyu
Nagytarcsai diósbatyu

A lisztet a vajjal és a tojások sárgájával összedolgozzuk. Nagyobb diónyi gombócokat formázunk belőle, majd hűtőbe tesszük. Egy tepsibe előkészítjük a fémkosárkákat. A tojásfehé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés tészta
Csirkés tészta

… a tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papír...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában
Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában

A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egészben sült karfiol
Egészben sült karfiol

Bő vízben főzzétek meg egészben a karfiolt, és semmiképp ne szedjétek rózsáira! A megfőtt karfiolt hagyjuk picit kihűlni, majd a sonkába tekert sajtos rudakat óvatosan nyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzatészta
Pizzatészta

A langyos víz felébe belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk benne, majd hozzáadunk két evőkanál lisztet, és negyed óráig érni hagyjuk a kovászt, amíg habos nem lesz a teteje. A li...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsófőzelék
Borsófőzelék

Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. 3 evőkanál é...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldbabfőzelék
Zöldbabfőzelék

A megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rácsos almás pite
Rácsos almás pite

A lisztet a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vajat, elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és felkockázzuk, lábosb...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk