HOZZÁVALÓK:
- konzerv vagy üveges csicseriborsó (kb. 540 g)
- 2 és 1/2 evőkanál tahini (szezámkrém, drogériákban, bio boltokban, keleti üzletekben, delikát üzletekben kapható)
- 1/2 - 1 citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 3 evőkanák szűz olívaolaj
- 1/4 mokkáskanál római kömény
A konzervet lecsöpögtetjük, de megtartjuk a levét.
Az összes hozzávalót robotgépbe tesszük vagy rúdmixerrel krémesen simára pürésítjük.
Ha túl sűrű, hozzáöntünk a csicseriborsó levéből.
Pitával, picit sózott édes vagy lila hagymával szeretjük a legjobban de mártogatóként, szendvicsben és sültek mellé is remek.
Öntsük ki a panír hozzávalóit külön tányérokba: a tejet, a zabpehelylisztet, a felvert tojást és a zabkorpát. A sajtszeletet mártsuk bele a tejbe, majd forgassuk bele a lisztbe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz avókádókat megpucoljuk. Itt találtok rá pár módot: Majd egy tálban villával összetörjük pépesre és rányomjuk a lime levét. A lilahagymát és a paradicsomot apró kockákra v...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze a palacsintatészta hozzávalóit, és hagyjuk állni kb. 10 percig. Közben a pesztó összes hozzávalóját turmixoljuk össze egy aprítógépben, és sózzuk-borsozzuk. A babk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit hámozd meg, majd szeld vékony csíkokra. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon párold meg. A mártáshoz a krémsajtot keverd ki, ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű