2db padlizsán
2db paprika
1db krumpli
2db paradicsom
Néhány szelet lilahagyma
1db piros alma
2 ek rizstejszín
1 ek olaj
2 mk só
Padlizsánt megtisztítjuk, eltávolítjuk a belsejét kanállal.A padlizsán belsejét apróra vágjuk, majd a többi hozzávalót is. Olajon megpirítjuk,sózzuk, készre pároljuk. A kivájt padlizsánt felforrt sós vízben 2 percre beletesszük, kivesszük és lecsöpögtetjük. A tölteléket a belsejébe halmozzuk, a tetejére tesszük a rizstejszínt és 180 fokon 20-30 percig sütjük.
1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és karikákra vágjuk. 2. Egy nagy tepsit jól kiolajozunk, a burgonyakarikákat beleterítjük, az apróra vágott fokhagymával megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kivajazott tűzálló tálra simítjuk a tejföl felét, meghintjük morzsával ráütjük egymás mellé a tojásokat és megsózzuk. Befedjük a maradék tejföllel és a tetejére szórva a sajtot,...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA zsírt felolvasztom, picit megmelegítem (nem kell forróra hevíteni) A lilahagymát megpucolom, kockákra vágom, majd beleteszem a a zsírba, felöntöm egy pici vízzel, hogy párolódjo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és felszeleteljük. Egy hőálló edényt kikenünk olajjal és a megfőtt, leszűrt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű