menu

Családireceptkönyv.hu

Filléres sós rudacskák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g liszt,
150 g vaj,
1 tojássárgája,
10 g élesztő,
só,
1 dl tejföl,
1 egész tojás,
ízlés szerint köménymag vagy reszelt sajt.

Elkészítés:


300 g lisztet, 150 g vajat 1 tojássárgájával, 10 g elmorzsolt élesztővel, csipetnyi sóval 1 dl tejföllel összedolgozunk.
Félórás pihentetés után kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, egész tojással megkenjük, ízlés szerint köménymaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk, majd kisujjnyi széles, 10 cm hosszú rudacskákra vágjuk, és forró sütőben megsütjük.

Filléres sós rudacskák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aludttejes sajtos kocka
Aludttejes sajtos kocka

A tészta hozzávalóit dagasztó tálba rakom kivétel az élesztő amit felfuttatok tejbe pici cukorral majd jól kidagasztom duplájára kelesztem.Lisztezett felületre borítom nyújtom 15...

Elkészítési idő: 1,5 ó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Sajtosrúd
Sajtosrúd

A tojásokat felverjük majd minden hozzávalóval összedolgozzuk. Ha nem áll össze, túl ragacsos, akkor mehet még bele a száraz összetevőkből, hogy ki lehessen sütőpapíron nyújtani kb...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa recept
Sajtos pogácsa recept

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal (én a margarint reszelni szoktam, könnyebb eldolgozni.) Beletesszük a többi hozzávalót, és...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Réteges túrós pogácsa
Réteges túrós pogácsa

Az élesztőt ,a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót,a megkelt élesztővel,maradék tejjel,tojással,olajjal sima tésztát dagasztunk. A tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk