1 csirkemell
1 póréhagyma
1 teáskanálnyi rozmaring
friss petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
fél evőkanálnyi mustár
1 dl főzőtejszín
0,5 dl tejföl
só, bors
olaj
A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajban pirítani kezdjük, a zöld részét is felhasználjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel. 8-10 percen át pirítjuk. A tejszínt, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a rozmaringot is, leöntjük vele és kis lángon készre főzzük. A csirke pillanatok alatt elkészül, nem kell túlfőzni, mert akkor kiszárad!
1. A hússzeleteket kiverem, sózom, megszórom a fűszerkeverékkel, majd egymásra helyezve, folpackkal lefedve másnapig a hűtőbe teszem. 2. A gyrosnyársra húzom egymás után szépen...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket megsózzuk. A töltelékhez valókat összekeverjük. A tölteléket a hús szélére helyezzük, és feltekerjük. Bepanírozzuk, forró olajban pirosra sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet. Megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd 10 perc múlva hozzáadjuk a borsót...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű