1 db csirkemell filé
1 db közepes fej hagyma
40 dkg mexikói zöldségkeverék (lehet friss zöldség is!)
Só
Ételízesítő
Olaj
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítom, majd hozzáteszem a kis kockákra vágott húst. A húst nagy lángon forgatom. Ha megpirult, akkor hozzáteszem a zöldségkeveréket és azt is pirítom egy kicsit a hússal. Sóval, ételízesítővel fűszerezem. Csak ha szükséges, akkor adok hozzá kevés vizet, hogy párolódjon. Ha friss zöldséget használok, akkor fordítva pirítom a hússal. Sokkal jobban kijön a zöldség íze.
Jó étvágyat hozzá!
Elkészítés: 1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk. 2. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, ételízesítőt, majoránnát, olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA feldarabolt csirkét sóval, borssal fűszerezzük. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti, és úgy fűszerezheti a csirkét.) A lisztbe belekeverjük a fűszereket (a pirospaprikát is, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFűszeres-ropogós kacsacombok, aszalt-sárgabarackos pálinkaszósszal, medvehagymás krumplipürével: A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, tűzdeljük meg a fokhagymával, majd tegyük egy n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes