2,5 dl tej
5 dkg Rama
1 púpos ek kristálycukor
38 dkg liszt
1 tojás
1 kk só
1 cs porélesztő
Töltelék: 9 dkg Ráma
10 dkg kristálycukor
2 púpos tk fahéj
A tejet , 5 dkg Rámát, evőkanálnyi kristálycukrot felmelegítjük a mikróban. Mikor már meleg,(de nem forró) Hozzáöntjük a liszt, só, tojás, porélesztő keverékhez. Kidolgozás után 40 percig pihentetjük. Eztán lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, kb 30x50 cm nagyságú téglalappá.Megkenjük a 9 dkg olvasztott Rámával( kb. 1 ek-nyit meghagyunk belőle a végére) Leszórjuk a fahéjas kristálycukorral. ( 1 ek-nyi ebből is megmarad! ) A téglalap kisebbik oldala felől csíkokat vágunk, kb. 8 cm-eseket. Ezeket egymásra helyezzük óvatosan.
Kb 8 cm-ben elvagdossuk a tésztát és kivajazott formába állítva helyezzük el. Ha beletettük az összes tésztát a formába, lecsurgatjuk a megmaradt evőkanálnyi Rámával és megszórjuk fahéjas kristálycukorral. 40 percig ismét kelesztjük. Ezt követően előmelegített sütőben középre helyezve először 5-ös, majd 3-as fokozaton sütjük.
Az élesztőt felfuttattam a 200 ml folyadékban kevés cukorral. Addig a száraz hozzávalókat összekevertem. Beleöntöttem az élesztőt majd a robotgéppel dagasztani kezdtem. Fokozatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosra melegítjük, a vajat megolvasztjuk. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Közben elkészí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű