2,5 dl tej
5 dkg Rama
1 púpos ek kristálycukor
38 dkg liszt
1 tojás
1 kk só
1 cs porélesztő
Töltelék: 9 dkg Ráma
10 dkg kristálycukor
3 e.k kókuszreszelék
A tejet , 5 dkg Rámát, evőkanálnyi kristálycukrot felmelegítjük a mikróban. Mikor már meleg,(de nem forró) Hozzáöntjük a liszt, só, tojás, porélesztő keverékhez. Kidolgozás után 40 percig pihentetjük. Eztán lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, kb 30x50 cm nagyságú téglalappá.Megkenjük a 9 dkg olvasztott Rámával( kb. 1 ek-nyit meghagyunk belőle a végére)
Megszórjuk a cukros kókuszreszelékkel, feltekerjük.
Kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Sütőpapíros tepsibe, előmelegített sütőbe tesszük. Sütés vége előtt meglocsolhatjuk vaníliacukros tejjel.
A lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kalácstészta lágyabb ugyan, mint a kenyértészta, de nem sokkal, és semmi estre sem ragacsos. Az élesztővel sem kel túlságosan bőkezűen bánnunk, hiszen ha túlkelesztjük a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKis lábosban forrásig melegítjük a tejet, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a kefírt. Nagy keverőtálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és hagyjuk 5 perci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat és a vizet külön kevertem össze, majd beleforgattam a száraz részt. 10 percet állni hagytam, utána sütőpapíron formáztam. Annyira nyilván nem fonható könnyen, mint egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű