menu

Családireceptkönyv.hu

Somlói szelet


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A sárga piskótához
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 evőkanál búzaliszt (BL55)
4 evőkanál kristálycukor

A kakaós piskótához
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
4 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál holland kakaópor

A vaníliás pudinghoz
40 g pudingpor (vaníliás)
2 evőkanál kristálycukor
400 ml 2,8%-os tej

A csokoládés pudinghoz
40 g pudingpor (csokoládé ízű)
2 evőkanál kristálycukor
400 ml 2,8%-os tej

A tetejére
400 ml habtejszín (30-32%-os)
12 g vaníliás cukor - bourbon
16 g habfixáló
2 csapott evőkanál holland kakaópor
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál víz

Elkészítés:


1. Első lépésben a piskótákat megsütjük 30*20 cm-es tepsin. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét is.
2. Ezt sütőpapírral bélelt 30*20 cm-es tepsire tesszük, 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra, tűpróbáig sütjük.
3. Míg sül a sárga piskóta, ugyanabban sorrendben összekeverjük a kakaós piskótát is. (A liszt után a kakaót érdemes beleszitálni, hogy ne legyen benne csomó.) Majd ezt is megsütjük.
4. Amíg sül, addig elkészítjük a pudingokat, a tasakon leírt módon csak cukorral, és tejjel.
5. Ha kész a piskóta, és a puding is. Egy tálcán alulra tesszük a kakaós piskótát, erre a vaníliás pudingot, rátesszük a sárga piskótát majd erre a kakaós pudingot.
6. Ha kihűlt a puding, akkor a tejszínt a vaníliás cukorral, habfixálóval kemény habbá verjük. Ezt a csokoládés pudingra kenjük. A tetejét egy habkártya vagy villa segítségével, díszíthetjük.
7. A csoki mázhoz a kakaóport és a cukrot, 3-4 evőkanál vízzel sűrűre főzzük. (kb. 2 perc, amíg a cukor elolvad. A vizet érdemes előbb 3 evőkanállal kezdeni, nehogy túl híg legyen. Ha kell, akkor mehet bele még víz 1 evőkanál azért így írom valahogy ez nekem is van, hogy 3, de van, hogy 4 evőkanál. Ha mégis sikerülne kissé folyékonyabbat készíteni, akkor lassú lángon kevergetve besűrűsödik pár perc alatt.)
8. A kész kakaós mázat csak csorgassuk rá egy kanál vagy egy habzsák esetleg zacskó segítségével. Betesszük a hűtőbe kb. 1 óra múlva tökéletesen szeletelhető.

Somlói szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Tiramisu kosárkák
Tiramisu kosárkák

A lisztet a margarinnal, porcukorral, reszelt citromhéjjal összegyúrjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, szaggatóval kiszúrjuk és kibéleljük vele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvéti mandulás vaníliás krémes
Húsvéti mandulás vaníliás krémes

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a tésztát összeállítjuk a hozzávalókból. Hagyjuk megkelni. Utána tepsibe (nagy gáztepsi) simítjuk és kb félig megsütjük. Közben a szeletel...

Elkészítési idő: sok
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
MILLE FEUILLE
MILLE FEUILLE

Tegyük a réteslapokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy kevés vízzel kenjük meg és szórjuk meg cukorral, ezután pedig takarjuk le sütőpapírral és tegyünk rá egy tepsit. Nyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Habos krémes
Habos krémes

Ha kihűlt minden, akkor a tésztára a krémet, arra a habot felkenni. Díszíteni lehet rászitált kakaóval, vagy tortadarával. Én csak a kanállal megpaskoltam a habot.

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk