menu

Családireceptkönyv.hu

Aszpikos tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg sonka
ízlés szerint kukorica
3 tojás tojás
3 cs. zselatin
víz

Elkészítés:


Zselatinból aszpikot készítek, 1 dl vízhez két púpos evőkanál zselatint teszek, majd felforralom.Ezt célszerű decinként elkészíteni, mivel hamar megszilárdul, melegen dolgozunk vele.
Egy őzgerinc forma aljára teszek egy kis aszpikot, majd sonkát és kukoricát, ezt újból leöntöm a megmaradt aszpikkal. Beteszem a hűtőbe. Közben ha már elkezdett szilárdulni, újabb adag aszpikot készítek. Az őzgerinc formába a megszilárdult aszpik tetejére helyezem az egész főtt tojásokat, körbeszórom ismét sonkával, kukoricával, majd ráöntöm az aszpikot. Újból hűtőbe teszem szilárdulásig.
Ezt a sorozatot addig folytatom míg a forma tele nem lesz, vagy a hozzávalók el nem fogynak.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fogyasztás előtt az őzgerinc forma hátulját meleg vízzel meglocsoljuk, így könnyebb kivenni.

Aszpikos tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemell saláta
Csirkemell saláta

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, olajban átsütjük. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a paprikákat csíkokra vágjuk, a salátaleveleket kisebb darabokra tépjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Klasszik Cézár-saláta csirkével
Klasszik Cézár-saláta csirkével

Először elkészítjük a krutont: a kenyérszeletek héját levágjuk és a kenyérbelet kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beledobjuk a megroppantott fokhagymát, a rozmaring...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Ananászos csirkesaláta
Ananászos csirkesaláta

A tésztát sós vízben megfőzzük. A salátát metéltre vágjuk, az ananászt felkockázzuk. A csirkemellet csíkokra vágjuk, olajon vegetával és az átlagosnál több borssal megpirítjuk. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Káposztasaláta almával
Káposztasaláta almával

A megmosott káposztát legyaluljuk, hozzákeverjük a héjastól lereszelt almákat, a búzacsírát, valamint a megmosott mazsolát és leöntjük a páclével. A pácléhez keverjük össze az alma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk