20 dkg sonka
ízlés szerint kukorica
3 tojás tojás
3 cs. zselatin
víz
Zselatinból aszpikot készítek, 1 dl vízhez két púpos evőkanál zselatint teszek, majd felforralom.Ezt célszerű decinként elkészíteni, mivel hamar megszilárdul, melegen dolgozunk vele.
Egy őzgerinc forma aljára teszek egy kis aszpikot, majd sonkát és kukoricát, ezt újból leöntöm a megmaradt aszpikkal. Beteszem a hűtőbe. Közben ha már elkezdett szilárdulni, újabb adag aszpikot készítek. Az őzgerinc formába a megszilárdult aszpik tetejére helyezem az egész főtt tojásokat, körbeszórom ismét sonkával, kukoricával, majd ráöntöm az aszpikot. Újból hűtőbe teszem szilárdulásig.
Ezt a sorozatot addig folytatom míg a forma tele nem lesz, vagy a hozzávalók el nem fogynak.
Fogyasztás előtt az őzgerinc forma hátulját meleg vízzel meglocsoljuk, így könnyebb kivenni.
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, olajban átsütjük. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a paprikákat csíkokra vágjuk, a salátaleveleket kisebb darabokra tépjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a krutont: a kenyérszeletek héját levágjuk és a kenyérbelet kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beledobjuk a megroppantott fokhagymát, a rozmaring...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A salátát metéltre vágjuk, az ananászt felkockázzuk. A csirkemellet csíkokra vágjuk, olajon vegetával és az átlagosnál több borssal megpirítjuk. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott káposztát legyaluljuk, hozzákeverjük a héjastól lereszelt almákat, a búzacsírát, valamint a megmosott mazsolát és leöntjük a páclével. A pácléhez keverjük össze az alma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű