20 dkg napraforgómag
8 dkg chia mag
8 dkg reszelt sajt
1 tojás
2 ek. olvasztott vaj
1/2 tk fokhagymapor
1/2 tk sütőpor
1/2 tk só
1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.
2. Daráld finomra a napraforgómagot és a chia magot.
3. Majd add hozzá a többi hozzávalót és gyúrd össze alaposan.
4. Formálj nedves kézzel gombócokat, lapítsd le és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd ropogósra!
Nagyon ragadós a massza, vizes kézzel könnyebb formázni.
Ajánlott 10-12 perc után megfordítani őket, hogy mindkét oldala szépen süljön! Vigyázz, könnyen megég!
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük, összetörjük, kihűtjük. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a sót. Az élesztőt a vízben feloldjuk a cukorral. Felolvasztjuk a vajat i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta 1 dl langyos tejbe tegyük bele a cukrot és az élesztőt, és futtassuk fel, majd tegyük félre. A lisztet egy tálba tesszük, és mélyedést csinálunk a közepébe, majd beleöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A hagymát apróra vágjuk. A lisztet a margarinnal, sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, tojássárgákat, élesztőt és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesÖsszeállítom a tésztát, a tejfölt részletekben hozzáadva alaposan kidolgozom és fél órát pihentetem. A tepertőt simára keverem a sóval, borssal. Érezhető legyen benne a bors is! H...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes