menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkini fasírt sütőben sütve


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 40 dkg reszelt cukkini
- 1 tk só
- bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 40 g apró szemű zabpehely
- 6 dkg sajt

Panírozáshoz:
- 1 db tojás
- zsemlemorzsa
- szezámmag

Mártogatós:
- 1 dl joghurt
- 1 ek snidling
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- fél reszelt, sózott, kinyomkodott uborka
- fél citrom leve
- bors

Elkészítés:


1. A cukkinit lereszeljük, megsózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd a levét kifacsarjuk és egy tálba rakjuk.
2. Hozzáadjuk a fűszereket, zabpelyhet, a tojást és a sajtot, majd jól összekeverjük.
3. Gombócokat formázunk és panírozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és befújjuk olívaolaj sprayvel.
4. A sütőt 200 fokra melegítjük és 25 perc alatt ropogósra sütjük.
5. Joghurtos mártogatóssal tálaljuk.

Cukkini fasírt sütőben sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Nagyon sajtos sajtgolyó a fagyasztóból
Nagyon sajtos sajtgolyó a fagyasztóból

1. A sajtot sajtreszelőn lereszeljük, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. 2. Teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd lefagyasztjuk őket. 3....

Elkészítési idő: 1/2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojás fasírt
Tojás fasírt

1. lépés Tojás, reszelt egy durva reszelő. Add hozzá az apróra vágott hagymát és a petrezselymet. 2. lépés Keverje hozzá a lisztet és a búzadarát. Keverje hozzá a tejszínt...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenótos palacsintatorta
Spenótos palacsintatorta

Sós vízben megfőzöm a tisztított spenótot, majd lecsepegtetem. Kivajazott tűzálló tálba rakom le rétegesen a palacsintákat és a spenótot. Ezután megolvasztok egy diónyi vajat egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sajttal töltött köles fasírt
Sajttal töltött köles fasírt

A hagymát apróra vágjuk. A kölest háromszoros mennyiségű sós vízben, amibe a hagymát is beletettük megfőzzük, ha megpuhult, félretesszük hűlni. Amikor kihűlt, jó alaposan összegyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk