1 kg friss spenót
2-3 g fokhagyma
3 ek olaj
2 ek liszt
kb 3-5 dl tej
2 dl főzőtejszín
só
bors
1. A friss spenótot leszárazzuk, megmossuk, forrásban lévő vízben puhára főzzük.
2. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd turmixgépbe tesszük és a tejszínnel felengedve jó simára turmixoljuk.
3. Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, ízesítjük a zúzott fokhagymával, egyet-kettőt keverünk rajta, hogy az íze kijöjjön, de ne égjen meg.
4. Rátesszük a spenótot, sózzuk, borsozzuk, apránként felengedjük annyi tejjel, hogy főzelék sűrűségű legyen, jól kiforraljuk.
5. Tükörtojással tálaljuk, de főtt tojással is finom.
A lencsét kiválogatjuk, megmossuk, 1-2 órára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, és gyorsan felöntjük vízzel vagy ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkrumpli+kockára+víz+főzőm+fűszerek-->ha kész be rántom fokhagymásan :)
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vízzel felöntjük, összekeverjü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a kaprot felaprítjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kapor felét, 1-2 percig kis...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű