menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg vaj
1/2 ek só
1 sütőpor
1 tojás a kenéshez
sajt a szóráshoz

Elkészítés:


1. A lisztet, túrót, vajat, sót és a sütőport összedolgozzuk.
2. Kinyújtjuk a tésztát és pogácsát szaggatunk, vagy csíkokat vágunk.
3. 180 fokra melegített sütőben sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én zabpehelyliszttel készítem.
Medvehagymát is lehet belevágni, úgy még finomabb :) csak akkor hajtogatom a têsztát párszor.

Túrós pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Sajtos-sós perecek
Sajtos-sós perecek

1. A lisztet és a margarint összemorzsoljuk az élesztővel és a sóval. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesnél egy kicsit lágyabb tésztája legyen. Fél órát pihentetjük hideg hel...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Szalmasajt
Szalmasajt

a hozzávalókat összegyúrjuk, 2-3 mm-re kinyújtjuk, majd pálcikákra vágjuk, végül forró sütőben kb. 8 perc alatt kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagymás pogi
Medvehagymás pogi

A tejben a kevés cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Addig a lisztet a zsiradékot a sót elmorzsoljuk. A megkelt élesztővel és a többi hozzávalóval lágy tésztát állítunk össze. Nem k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Burgonyás pogácsa.
Burgonyás pogácsa.

Elkészítés : A lisztet morzsoljuk össze a zsírral, és az áttört burgonyával. Adjuk hozzá a sót, a tojások sárgáját, az élesztőt langyos tejben elmorzsoljuk és hozzá adjuk. Meleg he...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk