3 dl natúr joghurt
» 3 dl víz, vagy hideg alaplé
» só
» bors
» ½ kígyóuborka, meghámozva, kimagozva
» 2 kovászos uborka
» 1 csokor (5 szál) újhagyma
» fél csokor petrezselyem
» fél csokor kapor
» további zöld fűszerek ízlés szerint, pl. menta, koriander
» 1 doboz (400g) csicseriborsó
A joghurtot csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a vizet vagy hideg alaplevet, hogy folyékony állagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk a felkockázott uborkákat, az újhagymát és a finomra aprított zöld fűszereket. Belekeverjük a csicseriborsót, de el is hagyhatjuk. Jégbe hűtve tálaljuk. Meglocsolhatjuk a tetejét olívaolajjal.
Gyors, hűsítő leves a forró nyári napokra.
Az olajat forrósítsd fel, és az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét, a zöldséglevest, és ízes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűössszekever 180 fok 15 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű