310 gr liszt
200 gr igazi vaj
130 gr cukor
1 nagy tojás
1 cs só
2 vanília rúd
1 ek tej
4 ek cukor a díszítéshez
Elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük.
A tej kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd egyneművé keverjük.
(A lisztet lehetőleg szitáljuk!)
Végeredményként egy nyújtható állagú, lágy tésztát kapunk.
Papírral bélelt sütőlemezre nyomhatjuk habzsákból, vagy keksznyomó segítségével, de ki is nyújthatjuk, majd egyesével a kívánt formára szaggathatjuk.
Előmelegített 180 'C-os sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
Miután kivettük megszórjuk cukorral, majd még körülbelül 10 percig a tepsin pihentetjük.
A margarint/zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba becsomagoljuk amíg elkészül a töltelék. A töltelékhez a tojásfehérjét fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél óráig állni hagyjuk, majd kinyújtjuk 0,5 cm vastag téglalap formára. A töltelékhez a vajat habosra keverjük a cukorral, belekeverjük a kóku...
Elkészítési idő: 12 perc Nehézség: KönnyűTörjük apróra a háztartási kekszet, ne daráljuk! A 25 dkg Ramat teflontálba melegítsük fel. A forrás kezdetekor keverjük hozzá a cukrot és a kakóport. A keveréket hagyjuk egy perci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször 3 ek. vízzel elkeverem egy tálba a zselatint.Egy kisebb edényt kibélelünk sütőpapírral és vékonyan kiolajozzuk.Kiolajozni azért kell mert másképp úgy kell kivágni belőle ,n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű