menu

Családireceptkönyv.hu

Kapros, paradicsomos cukkinifőzelék


Írta:

Elk. idő: 30 p
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 ek olívaolaj
» 1 kisebb fej vöröshagyma, finomra aprítva
» 1 nagyobb vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma
» 80 dkg cukkini, fele kockázva, fele 1 cm vastagra karikázva
» 1 csokor kapor durvára aprítva, szára vékonyra karikázva
» 3 dl paradicsomlé
» 2 dl alaplé
» só, frissen őrölt bors

Elkészítés:


Az olajat egy két-három literes lábosban, közepes lángon felmelegítek.
Rászórom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig folyamatosan kevergetve puhára párolom.

Ráreszelem a fokhagymát, pár másodpercig pirítom, majd ráborítom a felkockázott cukkinit.Megszórom a kapor felaprított szárával, sózom, borsozom és 2-3 percig tovább kevergetem.

Ráöntöm a paradicsomlevet és az alaplevet, majd lefedve 7-8 perc alatt puhára főzöm. Botmixerrel pürésítem. Egy vastag falú serpenyőt füstölésig hevítek, rálocsolok fél evőkanál olajat és a felszeletelt cukkini szeletek mindkét oldalát pár perc alatt megsütöm.

Tálaláskor összeforgatom a paradicsomos alappal és megszórom friss kaporral. Pár csepp olívaolajjal és frissen őrölt borssal ízesítem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de a kapor és a paradicsom tényleg illenek egymáshoz. Az érett paradicsom édes savassága és a kapor jellegzetes, megosztó íze nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az amúgy unalmas cukkinit egyenesen a mennyekbe repítsenek. Egy nagyon gyors és egyszerű főzelék, ami a nyári melegben az egyik legjobb frissítő fogás lehet.

Kapros, paradicsomos cukkinifőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csuri
Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

- Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. - Ezután öntsük fel a vízzel, ad...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Krumpli főzelék
Krumpli főzelék

A meghámozott és kockára vágott krumplit beletesszük egy lábasba és annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük főzni. Beledobunk egy egész fej hagymát, babérlevéllel ízesítjük, sózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Borsófőzelék
Borsófőzelék

A zöldborsót átmossuk, ha frisset használunk, akkor kifejtjük. Nagyon kevés vízzel feltesszük párolni, ízesítjük, és aprított petrezselymet is adunk hozzá. Ha meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

Hagymát és a füstölt szalonnát kockára vágjunk és olajon elkezdjük pirítani.Hozzáadjuk a lencsét,kevergetve pirítjuk,beletesszük a babérlevelet.Majd felöntjük kicsivel több vízzel,...

Elkészítési idő: kb 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk