1 doboz fehérbab konzerv ( a tartalma 30 dkg volt )
3 – 4 evőkanál friss citromlé avagy ízlés szerint
½ teáskanál tengeri só
½ teáskanál mustár ( az eredeti száraz mustárt ír, de nekem olyanom nem volt )
¼ csésze napraforgó olaj + néhány evőkanál olíva ( ezt mixelés közben látod majd )
Így használd a hozzávalókat:
Az olaj kivételével mehet minden a turmixba / botmixer poharába, kapcsold be a gépet, keverd krémesre a masszát és apránként add hozzá az olajat. Mixeld folyamatosan, majd amikor úgy ítéled, elég, nyugodtan hagyd abba, lehet, hogy Neked kevesebb olaj is elég bele!
Kóstold, ízesítsd, ha még kell; a fenti mennyiségből 3,5 dl majonézed lesz. Állítólag fagyasztható, én a 2/3 – át be is dugtam a hidegbe, meglátjuk meddig bírja.
Egy ötlet: nagyon finom majonézt csináltam úgy,hogy a tojássárgája helyett egy kevés főtt kölest turmixoltam össze a szokásos hozzávalókkal. Még a színe is sárga lett a mustártól. Babosat is csináltam már, de szerintem ez a fajta jobban hasonlít az igazira.
Az olívaolajat megmelegítjük. Hozzáadjuk a hagymát és a curry pasztát, és kis – közepes lángon addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul és szép aranybarna lesz. Ekkor belekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csicseriborsót négyszeres mennyiségű vízben beáztatjuk minimum 12-24 órára egy nagy tálban. Jócskán meg fog dagadni! A minimum 12 órát tartsuk, különben nem fog sikerülni! 2....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA paradicsomokat daraboljuk fel, tegyük lábosba, adjunk hozzá 3 ek olívaolajat, az aprított fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, forralva főzzünk belőle sűrű mártást. A végén adjuk hoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. A tojást, a liszttel és a zsemlemorzsával kikeverjük, hozzáadjuk a tejszínt és fűszerezzük, beletépkedjük a lestyán leve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű