menu

Családireceptkönyv.hu

Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell színes, kever


Írta:

Elk. idő: 110 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g Húsfarm csirkemellfilé
300 g Bluedino trappista sajt
reszelve
200 ml Milbona tejszín
30 g Pilos vaj
100 g Castello búzafinomliszt
5 db tojás
2 gerezd fokhagyma
Castello étkezési só
Mikado bors
Színes, kevert saláta

1 fej római kötözősaláta
nagy, vagy 3-4 bébi
1 db cukkini
100 g koktélparadicsom
50 g Baresa aszalt paradicsom
30 g fekete olívabogyó
1 db citrom
felének frissen facsart leve
7 - 8 ek. Primadonna extra szűz olívaolaj
5 ek. Acentino balzsamecet
Castello étkezési só
Kania bors
Adja h

Elkészítés:


Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell
A csirkemellet a vastagabb résznél késsel kicsit megvágjuk, klopfolóval óvatosan megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe, felvert tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk. Kivajazott porcelánedényben egymásra rétegezzük. A maradék felvert tojást hozzákeverjük a sóval, borssal, kevés fokhagymával ízesített tejszínhez. A tojás és tejszín keveréket ráöntjük a porcelánedényben egymásra rakott csirkére. Előmelegített, 170 °C-os sütőben 30–40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és langyosra pihentetjük.
Színes, kevert saláta
A cukkinit vékony csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon, sóval és borssal fűszerezve, hirtelen megpirítjuk. Az aszalt paradicsomot vastagabb csíkokra, a koktélparadicsomot és az olívabogyókat félbe, a római salátát cikkekre vágjuk. Mindent félreteszünk a tálalásig.Tálalás
Az összes zöldséget és a salátát egy tálban összekeverjük. Olívaolajjal, balzsamecettel, pár csepp frissen facsart citromlével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, és újra átkeverjük.
A langyosra hűlt, sajtos csirkemellből kockát vágunk, tányérra rakjuk, és a frissen kevert, színes salátával fogyasztjuk.

 Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell színes, kever

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Baconbe tekert csirkemell
Baconbe tekert csirkemell

A csirkét kis, vékony szeletkékre vágjuk. A tepsi aljára olívaolajat öntünk. A csirkeszeletek mellé sajtszeleteket teszünk és az egészet két-két szelet baconbe tekerjük. Előmelegít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Egzotikus, paradicsomos csirke jázminrizzsel
Egzotikus, paradicsomos csirke jázminrizzsel

A feldarabolt hagymát, a meghámozott fokhagymagerezdeket és a kisebb darabokra vágott gyömbért aprítógépbe tesszük, és egészen finomra, szinte pépesre aprítjuk. Serpenyőben felmele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Rakott csirkemell, ahogy öcsém szereti (nagyon finom
Rakott csirkemell, ahogy öcsém szereti (nagyon finom

A csirkemellet kicsontozzuk, bőrét lefejtjük. Az így kapott filéket 4-5 dekás kisebb szeletekre vágjuk. Enyhén megsózzuk, borsozzuk. Egy kb. 15 cm átmérőjű 10 centi magas, kerek tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Tejszínes fokhagymás csirke
Tejszínes fokhagymás csirke

A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, majd a sózott, borsozott hússzeleteket. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd hirtelen elősütjük rajta a húsokat, majd ha mind kisült...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk