» 5 dkg nádcukor
» 10 dkg liszt
» 1 tojás
» 5 dkg vaj
» 2 tk fahéj
» reszelt szerecsendió
» ½ tk sütőpor
» ½ tk szódabikarbóna
» 2 púpos ek tejföl
» 2 ek olaj
» csipet só
» a tetejére morzsa:
» 2 ek barnacukor
» 5 dkg liszt
» 5 dkg vaj
» egy marék dió
Először összevegyítjük a szárazanyagokat: a lisztet, a nádcukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a szerecsendiót és a csipet sót.
Ezután egy másik tálban összekeverjük a nedves anyagokat: a felvert tojást, az olajat és a tejfölt.
Ezután összeforgatjuk a nedves és a száraz alapanyagokat, de nem kell megijedni, ha darabos, ennek ilyennek kell lennie. Ezt követően összekeverjük a piskóta tetejére kerülő fűszeres ropogós morzsát: a durvára vágott diót a vajjal, a fahéjjal, a vajjal, a nádcukorral és a liszttel együtt összekeverjük.
Ha ezzel elkészültünk, akkor egy piskótaformát kikenünk egy kevés vajjal és megszórjuk liszttel, majd beleöntjük a piskótamasszát és a tetejére szórjuk a diós, fahéjas morzsát.
Picit megsózzuk a tetejét is, és 20 percre betesszük sülni a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Ha valami édesre vágyunk, mondjuk a reggeli tejeskávé mellé, akkor ez a fahéjas, morzsás piskóta remek választás.
Zuallererst werden die Eier in eine Schüssel geschlagen. Dann gebt ihr den Zucker mit dem Vanillezucker hinzu. Nun folgt noch der Naturjoghurt und dann verliert ihr alle Zutaten...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felfuttattam az élesztőt, összegyúrtam a tésztát, 1 órát!!, szigorúan betartva hagytam kelni, aztán két felé vágtam kisodortam, kakaót összekevertem xilittel, ezt rászórta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós karamell elkészítése: A sós karamellhez a cukrot egy lábasba tesszük. Célszerű olyan lábast választani, aminek az alja világos színű, hogy lássuk a cukor olvadásának színárnya...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA vajat dolgozd el egy spatulával, majd add hozzá a cukrot és a tojásokat. Lehetőleg elektromos habverővel addig keverd, amígfehérré és nagyon homogén krémmé válik. Add hozzá a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű