10 db tojás (9+1 nyersen a végén)
4 db zsemle
1 kis db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem (minél több, annál jobb)
3 gerezd fokhagyma
1 bögre zsemlemorzsa (hempergetéshez és esetlg a masszába)
só ízlés szerint
A zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam).
A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink vannak elegendő 8 is) öntsük rá, és kemény rántottát süssünk belőle. Már a rántottát is sózzuk meg kicsit.
Amikor elkészül a hagymás rántotta, krumplinyomóval törjük össze.
Alaposan csavarjuk kis a zsemléket, és keverjük a tojáshoz a többi hozzávalóval együtt: egy nyers tojás, fokhagyma, aprított petrezselyem, só, bors. Alaposan dolgozzuk össze, formázunk belőle gombócokat, amiket lapítsunk el kicsit és forgassuk zsemlemorzsába. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát, de inkább legyen lágyabb, mint kemény.
Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.
Párom nagy fasírt és húsgolyó rajongó. Mesélte, hogy anyukája gyerekkorában gyakran készített tojásfasírtot, és az is mennyire finom volt, csinálhatnék én is olyant. Megkérdeztem végül anyukáját, hogyan készítette, és az alapján elkészítettem az én verziómat
Hevítsük fel az olívaolajat. A felkockázott hagymát öntsük bele. Soknak fog tűnni, de hidd el, így lesz jó! Ha már kellemesen megpirult, adjuk hozzá a felaprított fokhagymákat is....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit a nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, sózd meg, majd hagyd állni pár percig, amíg levet ereszd. Nyomkodd ki, gyurmázd össze a liszttel, szódabikarbónával, zsemlemorzsával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtos-fűszeres marináddal , ecsetet használva, egyenletesen vonjuk be a karfiol felületét. A maradék marinádot tegyük félre, tároljuk hűtőben: a következő 2-3 napban húsok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHázi mértékegységek súlya.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű