(4 kicsi és 2 nagy jégkrémhez, vagy kb fél liter fagyihoz)
250 g túró
2,5 ek tejföl
2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
2 dl habtejszín
bevonáshoz
15 dkg étcsokoládé
5 dkg kakaóvaj
15 dkg fehér csokoládé
2 dkg kakaóvaj
pöttyök
fehér csokoládé
késhegynyi piros ételfesték
(wilton gél állagú festéket használtam, mert ez nem rántja össze a fehér csokit, a szilas összerántja!)
(aki nem használ mesterséges ételszínezéket, használjon darált liofilizált epret, málnát, ribizlit.....)
A túrót, tejfölt, cukrokat, citromhéjat késes darálóba tesszük és összedaráljuk. Tetszés szerint ízesíthetjük. A tejszínt habbá verjük és a túrókrémhez keverjük. Beletöltjük a jégkrémformákba és kifagyasztjuk.
Vegyünk elő 2 bögrét, a két csokoládéréteg elkészítéséhez.
Étcsokiburok: megolvasztunk 15 dkg étcsokoládét és 5 dkg kakaóvajat. Összekeverjük és gyors mozdulattal megmártogatjuk a jégkrémeket. A csoki szinte azonnal dermed. Tegyük vissza a mélyhűtőbe. (kakaóvaj hiányában is elkészíthető, akkor vastagabb csokiréteget kapunk)
Fehér csokoládé burok: megolvasztunk 15 dkg fehér csokoládét és 2 dkg kakaóvajat. Összekeverjük és gyors mozdulattal megmártogatjuk a jégkrémet. Tegyük vissza a mélyhűtőbe. (kakaóvaj hiányában is elkészíthető, akkor vastagabb csokiréteget kapunk)
Így kialakult a két csokiréteg. Az olvasztott fehér csokoládéból vegyünk ki kb. 2-3 evőkanálnyit. Arra figyeljünk, hogy folyós állagú legyen a csoki. Keverjük bele az ételfestéket. Tegyük egy zacskóba, vágjuk ki a végét és pöttyözzünk ügyesen. :) Tegyük vissza a jégkrémet a mélyhűtőbe pár percre és utána fogyaszthatjuk is.
A cél az volt, hogy a fehér csokoládé a "csomagolás" és alatta ott a túró rudi, étcsoki burokkal
A kekszet törd össze egy aprítóban, majd add hozzá az olvasztott vajat és jól keverd el. Vegyél elő egy 22 cm-es tortaformát és tedd bele a vajas kekszet, majd egyenlete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy 25 * 25 cm-es tepsibe sütőpapírt fektetünk. A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd hozzákeverjük a nedves hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 20 × 30 cm-es tepsiben. Ehhez az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel (kb. 8-10 perc). A diót a zsemlemorzsával ö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük. A vajat kihabosítjuk az édesítőszerrel, egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját, apránként adagolva, belekeverjük a sütőporral elkevert bar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű