• 200 g zsírszegény túró
• 7 evőkanál eritrit
• 1 evőkanál vanília aroma
• 1 tojás
• 60 g apró szemű zabpehely
• 3 evőkanál zabkorpa
• 200 g eper
• 3 evőkanál chia mag
• citromhéj
1. Keverd össze alaposan a túrót 4 evőkanál eritrittel, a vanília aromàval, a zabkorpával, egy kevés reszelt citromhéjjal és a tojással.
2. Formálj golyókat a masszából.
3. Forralj vizet egy főzőedényben, majd ha felforrt a víz, engedd bele a gombócokat. 1-2 perc után ha feljöttek a víz felszínére ki is veheted őket.
4. Egy serpenyőben pirítsd meg az apró szemű zabpelyhet, majd forgasd bele a túrógombócokat.
5. Az öntethez vágd apróra az epret és tedd fel alacsony lángon főni 3 evőkanál eritrittel és 3 evőkanál chip maggal.
6. Főzd addig a 'lekvárt', amíg levet ereszt az eper és ezt magukba szívják a chia magok, tehát besűrűsödik az öntet.
7. Tálald a gombócokat az eperöntettel.
A burgonyát lereszeljük, kefírrel összekeverjük. A lisztet és a sót hozzáadva jól elkeverjük. Olajjal kikent serpenyőben kisütjük, mint a palacsintát. Ízlés szerint tejföllel, sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepertőt ledaráljuk. A csemegeuborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Tálba tesszük, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem, hozzáadtam a porélesztőt, beleöntjük a langyos vizet és kézi robotgéppel összeállítjuk a tésztát. Hozzáadunk egy evőkanál olajat és továbbd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes