menu

Családireceptkönyv.hu

Vörösboros libacombok erdei gombával


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


6 darab libacomb
15 dkg szeletelt vadgomba
10 dkg vaj
fél liter vörösbor
5 evőkanál étolaj
1 kis fej vöröshagyma
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál kakukkfű
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál só

Elkészítés:


A libacombokat kívülről bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával és kakukkfűlevelekkel. Ezután sütőtepsibe helyezzük, majd 200 fokon 10 percig sütjük, aláöntjük a vörösbort, és letakarjuk alufóliával. Visszatesszük a sütőbe, és 170 fokon 55 percig tovább sütjük. Közben a vöröshagymát finomra vágjuk, megpirítjuk az étolajon, majd hozzáadjuk a szeletelt gombákat, sózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk. Miután a gombák már szépen megpirultak félrehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a vajat. A megpuhult libacombokról eltávolítjuk az alufóliát. A vörösboros pecsenyelevet evőkanál segítségével zsírtalanítjuk, majd a vörösboros párolólevet a pirított gombákra öntjük. A libacombokat visszatesszük a sütőbe, és 200 fokon szép pirosra sütjük - körülbelül 5 perc alatt. A pirított gombákat a vajjal és a vörösboros párolólével összeforraljuk, majd a libacombokra öntve forrón tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:



Extra tippünk:
Kacsacombból is elkészíthetjük.

Vörösboros libacombok erdei gombával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krémsajtos bundában sült csirkefalatok
Krémsajtos bundában sült csirkefalatok

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...

Elkészítési idő: 1óra30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes csirkemell parmezánnal
Tejszínes csirkemell parmezánnal

A póréhagymát felvagdossuk és olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet is. Mikor egy picit megpirult felöntjük egy kevés vízzel és 10-15 percen át pá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Sörös csirkecombok sütőben
Sörös csirkecombok sütőben

A combokat jól dörzsöljük be a majoránnával és sóval, borssal. Nem kell pácolni, ezt követően rakhatjuk is kivajazott tepsibe. A hagymát vagdossuk fel és a karikákat szórjuk a teps...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajttal és gombával töltött csirke mell
Sajttal és gombával töltött csirke mell

A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk