50 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
0,5 dl Vénusz olaj
3 dl langyos víz
Az összetevőket a víz felével összekeverem, és fokozatosan annyi vizet adok hozzá, amennyit felvesz. Kilisztezett gyúródeszkán tovább dagasztom a tésztát kézzel úgy 10 percig, amíg ruganyos lesz, majd nyolc részre osztom, kis korongokat formálok belőlük, és nedves konyharuhával letakarva 30 percig pihentetem. Ezután 2-3 mm laposra nyújtom őket, és egyenként, közepesen meleg serpenyőben 1-2 perc alatt készre sütöm. Hűtőben napokig eláll légmentesen tárolva, és remekül fagyasztható.
Összegyúr csipked
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA száraztészták közül, a legalkalmasabb a fodros nagykocka. Én is ebből készítem, de jó lehet még a lebbencs tészta is. A szalonnát apró kockára vágom, és lassú tűzön kisütöm a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát rakd lobogó, sós vízbe, majd főzd nyolc-tíz perc alatt fogkeményre. Amikor már nem puha, de nem is kemény, szűrd le, és csepegtesd le. A gombát pucold meg, és vágd kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű