1 kg burgonya
20 dkg pulykasonka
30 dkg bacon
1 evőkanál vaj
só, bors
olaj
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.
1. Egy fej karfiolt rózsáira szedve megfőzünk sós vízben (egy húsleveskockával együtt még jobb). 2. Egy tűzálló tálat vastagon kivajazunk (az oldalát is). 3. Beleszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDinszteld meg az apróra vágott hagymát Párold meg a zöldségeket, majd botmixerrel, vagy krumplinyomóval pépesítsd Keverd össze a leturmixolt zöldséget a tojásokkal, f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKapcsold be a sütőt 220 fokra. Olajozd be a két sütőformádat. Mindkét edényke aljára tegyél 4-5 evőkanálnyit a fűszeres paradicsomszószból. Erre üsd rá a tojásokat. Mehet rá a pic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozva, felkockázva annyi sós vízben főzzük, ami éppen ellepi. Fontos, hogy ne legyen túl sok a víz. Amíg a krumpli fő, a felkockázott szalonna zsírján pirítjuk a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes