16 db babapiskóta,
3 dl tej,
ízlés szerint vanília cukor és porcukor,
25 dkg gesztenye massza,
cukrozott tejszínhab,
1 tábla étcsokoládé,
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk.
A csokit megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen. Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget. Majd cukros tejszínhabot kenünk rá.
A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük!
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA krém valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük turmixgépbe a pisztáciát a diót és a mandulát, adjunk hozzá a porcukrot, 2 evőkanál narancslevet és 100 g vajat, alaposan dolgozzuk össze. Terítsük le a réteslapokat vizes k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habbá verjük. Nem választjuk szét a tojások fehérjét és sárgáját, úgy, ahogy van, a tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és kézi robotgéppel nekiesünk. Ezután hozzák...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű