menu

Családireceptkönyv.hu

Részeges”, pulyka’’ pikáns mártással.


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 személyre:

2db csontos pulyka felsőcomb,(ez kb. 1-1, 5 kg) 4 dl vörösbor, 2 dl konyak, 1cs. magyaros fűszerkeverék, vagy az alábbi fűszerek: só, vegeta, zúzott fokhagyma, oregano, majoránna, őrölt bors, bazsalikom, őrölt piros paprika, őrölt kömény. Mindegyik fűszerből, 1 kávés kanállal. Csipetnyi reszelt szerecsendió. Ezeket összekeverem. Olaj a sütéshez. Kis darab zeller, 2 db sárgarépa, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 5 db fokhagyma, 2 db zöldpaprika.

Elkészítés:


A combokat kicsontozom, 5-6 cm szélesre darabolom, fűszerkeverékkel bedörzsölöm. Serpenyőbe olajat hevítek, és a húsokat mindkét oldalán át pirítom. Meglocsolom, konyakkal, és meggyújtom (flambírozom). Csak keveset szabad rálocsolni, mert különben nagy lánggal ég. Tűzálló, lefedhető tálba teszem. Mellé rakom a tisztított darabolt zöldségeket, meglocsolom a vörösborra, a sütésnél használt olajjal, és előmelegített forró sütőbe teszem. Amikor a hús már megpuhult, a húst kiszedem, lefedve hőálló tálba, meleg helyre teszem. (pl.a lekapcsolt, de még meleg sütőbe.)
Mártás: 1 dl olívaolaj, 2 ev. kanál liszt, 1 dl konyak, 1 dl vörösbor, 2 dl főző tejszín, a hús sütésénél megmaradt húslé, és a zöldségek.

Az olajjal, liszttel, vékony rántást készítek. Beleöntöm a bort, konyakot, és a húslét. A zöldségeket turmixolás után teszem a mártáshoz. Főzőtejszínnel dúsítom. 1-2 percig összeforralom.

Szték burgonyával, párolt rizzsel, rizi-bizivel, vagy ízlés szerinti körettel lehet tálalni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtszószos rántott csirkemell csíkok
Sajtszószos rántott csirkemell csíkok

A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
KRÉMES GOMBÁS CSIRKE
KRÉMES GOMBÁS CSIRKE

A felkockázott csirkemellet olajon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd kiszedegetjük és félretesszük. A visszamaradt olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és fo...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Töltött csirkecomb
Csirkecomb - Töltött csirkecomb

1. A konyhakészre előállított csirkecomboknak a bőrét fakanál nyelével óvatosan elválasztjuk a húsától. 2. Elkészítjük a tölteléket: fél fej apróra vágott hagymát olajban megpá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Parmezános citromos csirkemell
Parmezános citromos csirkemell

A serpenyőt közepes erősségen, 1 evőkanál olajjal felforrósítjuk, majd belerakosgatunk 1 citromot vékony szeletekre vágva. Oldalanként 2-3 percig pirítjuk, amíg itt-ott aranybarna...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk