menu

Családireceptkönyv.hu

Sütőtökös krémes


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 csomag levelestészta

A krémhez:
1 kg sütőtök
1 l tej
10 csomag vaníliás kukoricakeményítő (8 evőkanál étkezési keményítő és 1 rúd vanília kikapart belseje)
40 dkg kristálycukor
1 l tejszín

Elkészítés:


A levelestésztát 2 lapban aranybarnára sütjük.

A sütőtököt megsütjük, majd botmixer segítségével pépesítjük. A péphez hozzáöntjük a tej ¾ részét, a maradék tejben csomómentesre keverjük a kukoricakeményítőt. A tökös tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, és amikor felforrt, beleöntjük a kukoricakeményítőt, és sűrrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, akkor mixerrel átkeverjük, és a megsült levelestésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd egyenletesen elsimítjuk a krém tetején, és rárakjuk a már felkockázott, második lap levelestésztát. A legvégén porcukorral megszórjuk a tetjét.

Sütőtökös krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia diós krémes
Francia diós krémes

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, kinyújtjuk a tepsi méretére és egymás után 2 lapot sütünk a tepsi hátu...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Túró rudi pite
Túró rudi pite

A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barackmag
Barackmag

70 dkg liszt 2 dl tej 20 dkg zsír 30 dkg porcukor 2 db tojássárgája 1 cs sütőpor 1 vaníliás cukor 1 csipet só A töltelékhez: A kisült tészta kikapart belse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
Görög citromos süti
Görög citromos süti

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra és kivajazunk és lisztezünk egy kb. 30x20-as tepsit. A tészta egyszerű. Külön kimérjük a száraz és a nedves hozzávalókat (száraz: liszt, gríz, szóda...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk