1 csomag levelestészta
A krémhez:
1 kg sütőtök
1 l tej
10 csomag vaníliás kukoricakeményítő (8 evőkanál étkezési keményítő és 1 rúd vanília kikapart belseje)
40 dkg kristálycukor
1 l tejszín
A levelestésztát 2 lapban aranybarnára sütjük.
A sütőtököt megsütjük, majd botmixer segítségével pépesítjük. A péphez hozzáöntjük a tej ¾ részét, a maradék tejben csomómentesre keverjük a kukoricakeményítőt. A tökös tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, és amikor felforrt, beleöntjük a kukoricakeményítőt, és sűrrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, akkor mixerrel átkeverjük, és a megsült levelestésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd egyenletesen elsimítjuk a krém tetején, és rárakjuk a már felkockázott, második lap levelestésztát. A legvégén porcukorral megszórjuk a tetjét.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, kinyújtjuk a tepsi méretére és egymás után 2 lapot sütünk a tepsi hátu...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű70 dkg liszt 2 dl tej 20 dkg zsír 30 dkg porcukor 2 db tojássárgája 1 cs sütőpor 1 vaníliás cukor 1 csipet só A töltelékhez: A kisült tészta kikapart belse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 160 fokra és kivajazunk és lisztezünk egy kb. 30x20-as tepsit. A tészta egyszerű. Külön kimérjük a száraz és a nedves hozzávalókat (száraz: liszt, gríz, szóda...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű