menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges húsos rizs a sütőből


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg rizs
1 kisebb csirkemell
2 sárgarépa
10 dkg kukorica
10 dkg erdei gomba (mirelit)
1 teáskanálnyi zsálya
0,2 dl száraz fehérbor
só, bors
olaj

Elkészítés:


A rizst egy edénybe öntjük, annyi vizet adunk hozzá ami ellepi, sózzuk és fedő alatt félpuhára főzzük. A húst felszeleteljük és kevés olajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt répát, a kukoricát és a gombát is és fűszerezzük. Mikor elkészült összekeverjük a rizzsel, adunk hozzá 2-3 evőkanál olajat és ráöntjük a bort, egy hőálló edénybe tesszük és 170 fokos sütőben 15-20 percen át pirítjuk. Időközben meg is keverjük, hogy egyenletesen átsüljön.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Csirkemájas-zöldborsós rizs
Csirkemájas-zöldborsós rizs

1. Először is, elkészítem a párolt rizst , majd mikor kész, melegen tartva félreteszem a felhasználásig. 2. Közben egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítom az apróra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkával, sajttal töltött csirkecomb filé
Sonkával, sajttal töltött csirkecomb filé

A csirkecombokat lebőrözzük, óvatosan kicsontozzuk, hogy a hús egyben maradjon. A vastagabb húsrészt késsel szétnyitjuk. A combfilét két nejlon zacskó között óvatosan kiklopfoljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kínai csirkefalatok szezámos mézes bundában(Sóbors)
Kínai csirkefalatok szezámos mézes bundában(Sóbors)

A tojásokat sóval és borssal verjük fel egy tálban. A lisztet keverjük össze a keményítővel egy másik tálban. A csirkemellet daraboljuk fel, majd minden darabot először mártsunk be...

Elkészítési idő: 20+35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemáj - Kétféle hagymával sütött csirkemáj
Csirkemáj - Kétféle hagymával sütött csirkemáj

1. A hagymát karikára vágom, a fokhagymát apróbb darabokra, a májat kisebb darabokra. 2. Egy teflon edény aljára teszem az olajat, majd rá a májat és utána kezdem el sütni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk