30 dkg sárgarépa,
25 dkg alma,
2 evőkanál olaj,
1 citrom leve,
1 tojássárgája,
1 dl tejföl,
1 kávéskanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
késhegynyi reszelt citromhéj,
1 kávéskanál mustár,
késhegynyi törött bors,
1 kávéskanál cukor vagy méz,
késhegynyi só.
Üveg vagy porcelán tálban (vagy ép zománca edényben, műanyag tálban) az olajat összekeverjük a citromlével.
A keverést műanyag- vagy fakanállal végezzük (a fémeszköz a C-vitamint hatástalanítja), hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgáját és az egészet jól összehabarjuk.
Az előírt fűszereket, sót, cukrot az öntetbe keverjük, az almát megmossuk, vékonyan meghámozzuk, a kicsavart citrom belsejével jól átdörzsöljük, hogy meg ne barnuljon, és a reszelő legnagyobb fokán az öntetbe reszeljük.
Reszelés közben azonnal a mártáshoz keverjük, majd a nyers céklasalátánál leírt módon a sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk és a reszelő legfinomabb fokán reszelve keverjük az almás öntethez.
Csinosan tálra rendezzük, finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük. Személyenként egy kemény tojással önálló étel.
A hozzávalókat összekeverem,szilikonos muffin formába teszem majd 200 fokos előmelegített sütőben barnulásig sütöm.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. 2. Az egész krumplikat vajjal bekenjük, sóval, borssal beszórjuk, majd a sütőben 10-15 percig pirítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjastól megfőzzük, még melegen krumplinyomón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a krumpli, deszkára tesszük, rászitáljuk a lisztet, a közepébe egy mélyedést készí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Elkészítjük a párolt rizst, és mielőtt elzárjuk alatta a gázt, tegyünk hozzá ½ doboz kukoricakonzervet. 2. Amíg a rizs melegen áll, a kukorica is átmelegszik. 3. Tálalás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű