menu

Családireceptkönyv.hu

A legkönnyebb sült csirke


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


80 dkg-1 kg szép, hízott jérce
6 dkg zsír
1 dkg só

Elkészítés:


A megtisztított, formázott csirkét kívül belül megsózzuk. Pecsenyesütőbe tesszük. A zsírt felhevítjük, a csirkére öntjük és a csirkét középforró sütőben, saját zsírjával öntözgetve sütjük. Amikor a csirke megpuhult (tűvel megszúrjuk a mellehúsát, ha a tű könnyen kihúzható, a csirke puha), a sütő hőmérsékletét kissé emeljük és a csirkét szép pirosra, ropogósra sütjük. A fiatal csirkéhez sütés közben addig nem öntünk vizet, amíg saját leve el nem párolgott. Ha a csirke idősebb, pirítás előtt a zsírjába 1-2 kanál forró vizet öntözgetünk, amíg megpuhul és azután pirítjuk. Sütés közben a csirkét megforgatjuk, hogy egyenletesen puhuljon és piruljon. Ha a sütni való csirke nem elég kövér, 5 dkg szeletelt, füstöletlen szalonnát a húsverővel vékonyra kiveregetünk és a csirke mellére rákötözzük; ilyen módon a szárnyas melle sütés közben nem szárad ki. A megsült csirkét letakarjuk, meleg helyen 8-10 percig pihentetjük. Felszeletelés előtt a zsineget vagy nyársat (pálcikát) eltávolítjuk. A csirkét hosszában félbevágjuk; a combokat levágjuk, a hátrészt leválasztjuk. A hátat a csirke nagysága szerint kettőbe vagy három részre vágjuk. A combot a térdízületnél szétosztjuk. A mellet a szárnycombbal három vagy öt részre szeleteljük. A tál közepére a hátat tesszük, mellé a két felső combot. A hátrészre helyezzük a felszeletelt mellehúsát és hozzátámasztjuk a két alsó combot. A sült csirke zsírjából pecsenyemártást készítünk, a pecsenye alá öntjük. Vigyázzunk, hogy tálalás közben a sült ki ne hűljön. A szeletelésnél lehetőleg szárnyas ollóval dolgozzunk, vagy nagyon éles késsel.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütőzacskóba is!
a belsejébe majorannát teszek
Kívülre nem sót hanem szárnyas fűszert

A legkönnyebb sült csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: PIRO
Töltött fasírt
Töltött fasírt

A húst összekeverjük a sóval, borssal, paprikával és fokhagymával. A tojás nem véletlenül maradt ki, hanem nincs ebben most. A zöldségeket nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, kerám...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Baconbe göngyölt csirkemell recept
Baconbe göngyölt csirkemell recept

1. A csirkemelleket jól megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd kettéválasztjuk. 2. Éles kés segítségével kis nyílásokat ejtünk rajta, majd fokhagymával, olajbogyóval megspékel...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis csirkemell
Tepsis csirkemell

A hússzeleteket besózzuk, vajas tálba tesszük. Karikára vágott hagymát teszünk rá. 2 ek lisztet összekeverünk sóval, borssal, pirospaprikával, és rászórjuk a húsra. Tejfölbe olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós hagyma pirított csirkemájjal
Ropogós hagyma pirított csirkemájjal

A vajon megpirítjuk a fűszerrel meghintett májat, mindkét oldalán.Szükséges fedő hozzá, nehogy pattogjon! A végén sózzuk! A burgonyát megfőzzük sós vízben, majd áttörjük. Sózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk