menu

Családireceptkönyv.hu

Amerikai káposztasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Fél fej káposzta
Egy közepes szál sárgarépa
Fél fej vöröshagyma
9 evőkanál majonéz (kb. 135 ml, házi majonéz esetén kb. 2 tojásból)
2 teáskanál dijoni mustár
negyed citrom leve
Egy kávéskanál só
Egy kávéskanál bors

Elkészítés:


Egy fél fej káposztát reszelj le, egy szál kisebb sárgarépát, vagy egy fél nagyobbat szintén reszelj le, vágj apróra egy fél fej hagymát.

Keverd össze a zöldségeket egy nagy tálban, és ízesítsd egy-egy kávéskanál sóval és borssal.
A majonézes változathoz vegyél kilenc evőkanál majonézt (figyelem: ehhez sima majonéz, nem tejföllel dúsított kell!), két teáskanál dijoni mustárt és egy negyed citrom levét. Keverd jól el ezeket a káposztás keverékkel, hogy a zöldségeket mindenhol érje az öntet. Természetesen a fűszereket és az öntet mennyiségét ízlésed szerint változtathatod, vagy ahogy írtam, másféle zöldségekkel is kipróbálhatod.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Kaszinótojás
Kaszinótojás

A tojásokat keményre főzöm, meghámozom, félbevágom, majd a sárgájukat kikaparom, sózom, borsozom, és annyi tartárt adok hozzá, hogy krémes állagú legyen, az apróra vágott petrezsel...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgarépás, tejfölös lencsesaláta
Sárgarépás, tejfölös lencsesaláta

Áztassuk be a lencsét 12 órára! Főzzük meg a lencsét a babérlevéllel és a leveskockával, vigyázzunk, hogy ne főjön szét; majd hűtsük ki! Vágjuk fel apró kockára a sárgarépát, a p...

Elkészítési idő: 3/4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Pikáns tonhalsaláta
Pikáns tonhalsaláta

A megmosott, lerázott salátaleveleket falatnyi darabokra tépjük. A hagymát felkarikázzuk. A lecsöpögtetett tonhalat két villával nagyobb darabokra szedjük. A paradicsomot apróra f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Balzsamos epersaláta pisztáciával
Balzsamos epersaláta pisztáciával

Az epret forgasd össze egy pár csepp balzsamecettel: ez a lépés azért fontos, mert a balzsamecet kiemeli az eper ízét anélkül, hogy bármennyire is „ecetes” vagy savanykás lenne a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk