menu

Családireceptkönyv.hu

Babérleveles burgonyafőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,20 kg burgonya,
1-2 dkg só,
1-2 kanál ecet,
1 kávéskanál finomra vágott vöröshagyma,
4 dkg zsír,
4 dkg liszt,
2 dl tej,
1/2 dl tejföl,
1 babérlevél,
esetleg késhegynyi törött bors.

Elkészítés:


A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágjuk, annyi hideg vízzel tesszük főni, amennyi ellepi, hozzáadjuk a tejet is, továbbá a nagyon finomra vágott hagymát és a babérlevelet. Felforraljuk, megsózzuk és mérsékelt tűzön félpuhára főzzük. Ezalatt elkészítjük az egészen világos rózsaszínűre pirított rántást. A megpirított rántást a tűzről lehúzva, hideg vízzel felöntjük, simára keverjük, óvatos kevergetéssel hozzáadjuk a főzelékhez. Mérsékelt tűzön 5-6 percig néha kevergetve főzzük. A kész főzeléket enyhén megsavanyítjuk. Megtejfölözzük, esetleg késhegynyi borsot keverünk hozzá.

Trükkök, tippek, praktikák:


sült virslivel nagyon jó (süni)

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lencsefőzelék sonka csikokkal
Lencsefőzelék sonka csikokkal

A lencsét kiválogatom hideg vízben többször átmosom és előző este beáztatom.Másnap az áztatott vizet leöntöm újból feltöltöm vízzel sót teszek bele babérlevelet, és ízlés szerint t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

Beáztatjuk a lencsét majd főzés előtt leöntjük a levét és beletesszük egy edénybe. Közben felkockázzuk a hagymát, és elkeverjük a lencsével. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 2 u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar krumplifőzelék
krumplifőzelék

A krumplit meghámozom, megmosom. Félbe vágom és szeletekre vágom. A fokhagymát megpucolom és apróra vágom. A 2 evőkanál olajból és 1 teáskanál lisztből rántást készítek és hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Afrikai harcsa kerti zöldségekkel babáknak
Afrikai harcsa kerti zöldségekkel babáknak

Az olívaolajon a halszelet mindkét oldalát átsütjük, majd néhány perc alatt lefedve puhára pároljuk. A főzőedényből kivesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékra tesszü...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk