menu

Családireceptkönyv.hu

Csőben sült karfiol (lengyeles)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A karfiol előfőzéséhez

700 g karfiol (rózsa)
2 teáskanál só

A mártáshoz

150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
50 ml 1,5%-os tej
200 g ömlesztett sajt
50 g sajt - trappista (reszelt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)

A tál kikenéséhez

1 evőkanál vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa

A tetejére

50 g sajt - trappista (reszelt)


Elkészítés:


A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük.
Egy edényben összekeverjük a krémsajtot, a főzőtejszínt, a tejet, és a szerecsendiót.
Ráöntjük a karfiolra, hozzáadjuk a reszelt sajtot és alaposan összekeverjük.
Egy sütőtálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával.
A tálba öntjük a karfiolt, megszórjuk reszelt sajttal.
185 C fokos sütőben 25 perc alatt arany barnára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet bővíteni főtt rizzsel és darált húsos raguval.

Csőben sült karfiol (lengyeles)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Egyben sült krumpli
Egyben sült krumpli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sült krumplikása
Sült krumplikása

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és feltesszük főzni annyi vízben, ami ellepi. Megsózzuk és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A tűzről levéve pépesítjük (krumplitörővel va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bolognai(agglegényesen )
Bolognai(agglegényesen )

A konzervet apróra fel kockázom, az olajon halványra karamelizálom a cukrot kicsit hagyom hülni rá aprítom a hagymát és a fokhagymát lassú tüzön üvegesre párolom közben hozzá tesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsós-csirkemájas rizottó
Zöldborsós-csirkemájas rizottó

Első körben feltesszük a rizst főzni: ízlés és kedv szerint micróban, vagy tűzhelyen, a lényeg az, hogy a felforrt vízbe beledobunk, morzsolunk egy erőleveskockát és így főzzük puh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk