menu

Családireceptkönyv.hu

Gombapaprikás magyaros


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g gomba - csiperke/sampion
1 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 púpozott evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál só
4 evőkanál víz
210 g tejföl (20%-os)
2 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)

Elkészítés:


Először a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük.

A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk.

ztán rádobjuk a felszeletelt gombát, pirospaprikát, sót, felaprított petrezselymet, és alaposan átforgatjuk.

Átforgatás után, hogy az olajban a pirospaprika kicsit fel tudjon oldódni, de még ne égjen meg, rögtön öntünk is rá kevéske vizet. Lefedjük, és addig pároljuk a gombát, míg puha nem lesz.

Ezalatt a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet egy habverővel.

Mikor puhára párolódott a gomba, beleszedjük a tejfölt és alaposan elkeverjük.

Gombapaprikás magyaros

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyuszi
Parenyica sajt
Parenyica sajt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Fokhagymás cukkinifasírt
Fokhagymás cukkinifasírt

A cukkinit nagylyukú reszelőn legyaluljuk, majd sózzuk, és állni hagyjuk. A petrezselyemzöldet finomra metéljük. A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagymatörőn átnyomjuk. A cukk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Céklás zöldségragu
Céklás zöldségragu

A céklakockákat sóval, borssal, őrölt köménnyel félig puhára főzzük, majd hozzátesszük a burgonyát, sárgarépa karikákat, zöldborsót, és a rózsáira szedett karfiolt, sűtőtálba tes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Spenótos-hajdinás palacsinta kéksajt mártással
Spenótos-hajdinás palacsinta kéksajt mártással

A szárazanyagokat és a nedves anyagokat külön külön elkeverjük, majd a nedves hozzávalókba beleturmixoljuk a friss bébispenótot. A nedves hozzávalókat lassan adagolva simára keverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk