500 g gomba - csiperke/sampion
1 evőkanál étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 púpozott evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál só
4 evőkanál víz
210 g tejföl (20%-os)
2 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
Először a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük.
A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk.
ztán rádobjuk a felszeletelt gombát, pirospaprikát, sót, felaprított petrezselymet, és alaposan átforgatjuk.
Átforgatás után, hogy az olajban a pirospaprika kicsit fel tudjon oldódni, de még ne égjen meg, rögtön öntünk is rá kevéske vizet. Lefedjük, és addig pároljuk a gombát, míg puha nem lesz.
Ezalatt a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet egy habverővel.
Mikor puhára párolódott a gomba, beleszedjük a tejfölt és alaposan elkeverjük.
A cukkinit nagylyukú reszelőn legyaluljuk, majd sózzuk, és állni hagyjuk. A petrezselyemzöldet finomra metéljük. A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagymatörőn átnyomjuk. A cukk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklakockákat sóval, borssal, őrölt köménnyel félig puhára főzzük, majd hozzátesszük a burgonyát, sárgarépa karikákat, zöldborsót, és a rózsáira szedett karfiolt, sűtőtálba tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazanyagokat és a nedves anyagokat külön külön elkeverjük, majd a nedves hozzávalókba beleturmixoljuk a friss bébispenótot. A nedves hozzávalókat lassan adagolva simára keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű