menu

Családireceptkönyv.hu

Joghurtos-mustáros lencsefőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma finomra aprítva

3 gerezd fokhagyma zúzva

3 ek olíva olaj

40 dkg lencse mosva, átválogatva

2 babérlevél

fél tk őrölt római kömény

fél tk őrölt koriander

1,2 liter húsleves vagy víz

2 dl natúr joghurt

1 ek mustár (dijoni a legjobb)

2 ek keményítő

1 nagy csokor petrezselyemzöld aprítva

1 kápia paprika kockázva

7-8 dkg csípős kolbász kockázva, serpenyőben ropogósra sütve

só, bors

pár csepp citromlé

Elkészítés:


A finomra aprított hagymát az olajon üvegesre dinsztelem. Hozzá reszelem a fokhagymát, belekeverem a fűszereket, 1 percig együtt pirítom őket, majd hozzáadom a lencsét. Felöntöm a húslevessel, 2 tk sóval megsózom, beledobom a babérleveleket majd fedő alatt "fogkeményre" főzöm. Két merőkanálnyit különszedek, pürésítem, majd visszaöntöm az alapba. A joghurtot kikeverem a mustárral és a keményítővel majd besűrítem a főzeléket. Sóval, borssal ízesítem. A petrezselyem felét a főzelékbe teszem, a másik felét a kockázott paprikával és kolbásszal egy keverőtálban összeforgatom. Tálaláskor a kolbászos keverékből a főzelék közepére teszek, meglocsolom pár csepp citromlével és a kisült kolbászzsírral. Bevallom, ettől lett igazi! Tipp! A fűszerezésnél lehetünk bátrabbak, mert a joghurt lekerekíti az erős ízeket. És a csípősséget is elviseli! (csípős mustár, kolbász, chilipehely)

Joghurtos-mustáros lencsefőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
PARADICSOMOS KÁPOSZTA
PARADICSOMOS KÁPOSZTA

A káposztát külső leveleitől megfosztjuk, csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk. A káposztát a hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, ha már majdnem puha, hozzáöntj...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Zöldborsó főzelék
Zöldborsó főzelék

A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük. A zöldborsót megpároljuk az olajon, fokozatosan hozzáadjuk az előre elkészített habarást és a fűszereket. Folyamatos kevergetés me...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelkáposztafőzelék
Kelkáposztafőzelék

A lábasban megdinszteljük az apróra vágott hagymát,zúzott vagy jó apróra vágott fokhagymát és hozzáadjuk a káposztát. Miután a káposzta összeesik, itt már nem kell sok vízzel fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Cukkini főzelék
Cukkini főzelék

A cukkinit megmosom és tökgyalun legyalulom. Egy lábasban az olíva olajjal és az aprított kaporral oda teszem és addig párolom, míg a cukkini kicsit megpuhul (én nem szeretem ha lö...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk