3 dl tejszín
40 dkg cukor
vaníliás cukor
16 dkg átszitált kakaópor
rum, rumaroma
40 dkg margarin
A tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykujjunkat és a mutatóujjunkat összeérintjük és széthúzzuk, ha szál marad a két ujjunk között, akkor jó a szirupunk.
Levesszük a tűzről és beleszitáljuk a kakaóport. Beleolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
A krémünket hagyjuk kihűlni.
A párizsi krémet kihabosítjuk és kész is vagyunk vele.
Remek lúdláb tortába, csokis kekszes tortába de Somogy kockába is tökéletes
Kakaós piskótát sütünk, hűlni hagyjuk, miután kihűlt, három lapra vágjuk. A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg cukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha marg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A tésztához tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot, és robotgéppel fehéredésig, jó habosra keverjük. 2. Ezután hozzáöntjük az olvasztott margarint, majd a cit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNajskôr si vlašské orechy zomelieme na jemno.Pridáme k nim prášok do pečiva, múku a štipku soli.Premiešame.Potom si oddelíme žĺtka od bielkov .Bielka si odložíme do chladničky.Mäkk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojásos piskótát készítünk (35x25 cm tepsihez elegendő). A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 4 csapott evőkanál lisztet, egy késhe...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű