Hozzávalók
8 tojás
16 dkg cukor
16 dkg liszt
2 tk sütőpor
csipet só
A sütőt előmelegítjük, a tortaformát kikenjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral
és a sóval a robotgép legmagasabb fokozatán
kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját kézi habverővel fehéredésig
keverjük.
Krémkenő lapát segítségével óvatosan elkeverjük
a kettőt.
Beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport, és
óvatosan összeforgatjuk.
Zsiradékkal kikent, kapcsos tortaformába
öntjük.
Előmelegített sütőben, 180°C-on, 35 percig
sütjük. Sütéspróbát végzünk.
1 A tojássárgáját elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, zsírt, tejet és kikeverjük. 2 A 3 evőkanál lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzákeverjük a masszához. Hagyjuk egy órát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két részre osztjuk, majd vékonyra nyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben két lapot sütünk belőle. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük, a Ram...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral elmorzsoljuk, bele a cukor a tojás és a langyos tejben felfuttatott szalakáli. Gyenge tésztát gyúrunk amit picit pihentetünk nem kell sokáig 4 részre vesszük és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot főzzük meg szokásos módon, majd hagyjuk állni, míg kikeverjük a tésztát. A tésztához valókat, mint a kevert tésztát gyorsan kikeverjük, kikent, morzsával hintet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű